Become a Member of NEHA Today!

Custom Search
 

HOME > Continuing Education > Quiz #4

 

JEH Quiz #4 (January/February 2013)

Featured Article:
"Fish Consumption Patterns and Mercury Exposure Levels Among
Women of Childbearing Age in Duval County, Florida"

 


Available to NEHA members only, the JEH Quiz, offered six times per calendar year through the Journal of Environmental Health, is a convenient tool for self-assessment and an easily accessible means to accumulate continuing-education (CE) credits toward maintaining your NEHA credentials.

It's a simple process...

  1. Read the featured article in the Journal.

  2. Select the correct answer to each JEH Quiz question and click on the Submit button at the bottom of the page.

  3. One CE credit will be applied to your account with an effective date of January 1, 2013 (first day of issue).

Quiz deadline: April 1, 2013 (Completed)


JEH Quiz #4 Answers

1. a/c*
2. e
3. c
4. b
5. b
6. a
7. d
8. c
9. a
10. d
11. c
12. b

* Due to an error in the article, either answer will be accepted. Option (a) is the correct answer.



1.

The U.S. Environmental Protection Agency human health criterion for fish mercury concentration is
a. 0.3 parts per million
b. 1 part per million.
c. 3 parts per million.
d. 30 parts per million.

2.
Mercury exposure is influenced by
a. sources of local pollution.
b. population demographics.
c. commonly eaten fish species.
d. cultural fish consumption habits.
e. all of the above.


3.

The greatest source of mercury in the environment is

a.

naturally occurring.

b.

medical waste pollution.

c.

industrial pollution.

d.

all of the above.

e.

none of the above.


4.


Coal-burning power plants are the largest contributors of mercury air pollution in the U.S. accounting for over __ of total domestic human-made mercury emissions.

a.

30%

b.

50%

c.

70%

d.

90%


5.


Florida receives much of its mercury deposition from domestic sources.

a.

True.

b.

False.


6.


Which of the following is not considered a “high-risk” fish?

a.

Shellfish.

b.

King mackerel.

c.

Swordfish.

d.

Chilean sea bass.

e.

All are considered a “high-risk” fish.


7.


Among the study group, __ of women reported eating a high-risk fish species in the past 60 days.

a.

14.4%

b.

25.2%

c. 30.8%
d. 31.4%


8.


The Food and Drug Administration’s (FDA’s) recommendation regarding fish consumption for women and young children is

a.

two fish meals per month.

b.

four fish meals per month.

c.

eight fish meals per month.

d.

12 fish meals per month.


9.


The mean monthly fish consumption for the total study population was __ FDA’s recommended monthly consumption.

a.

higher than

b.

the same as

c.

less than


10.


The study showed that women with the __ household income had the __ mercury levels.

a.

lowest; lowest

b.

lowest; highest

c.

highest; lowest

d.

highest; highest


11.


Knowledge of mercury and its related fish consumption advisories __ age and education.

a.

decreased with

b.

remained the same regardless of

c.

increased with


12.


Studies have shown that commercially caught fish may have higher mercury levels than fish caught from local contaminated waterways.

a.

True.

b.

False.

 



Home | Journal of Environmental Health | Research & Development Programs
Bookstore | Credentials | Continuing Education | Online Education
Position Papers | Job Center | Conferences | Events | Affiliated Organizations | EH Links


National Environmental Health Association, 720 S. Colorado Blvd., Suite 1000-N, Denver, CO 80246-1926
Phone: 303.756.9090, Fax: 303.691.9490, Email: staff@neha.org
Copyright NEHA 2000-2014 | Terms of Use | Privacy Policy