Become a Member of NEHA Today!

Custom Search
 

HOME > Continuing Education > Quiz #6

JEH Quiz #6 (May 2013)

Featured Article:
“Lead-Based Paint Awareness, Work Practices, and Compliance
During Residential Construction and Renovation”



Available to NEHA members only, the JEH Quiz, offered six times per calendar year through the Journal of Environmental Health, is a convenient tool for self-assessment and an easily accessible means to accumulate continuing-education (CE) credits toward maintaining your NEHA credentials.

It's a simple process...

  1. Read the featured article in the Journal.

  2. Select the correct answer to each JEH Quiz question and click on the
    Submit
    button at the bottom of the page.

  3. One CE credit will be applied to your account with an effective date of
    May 1, 2013 (first day of issue).

Quiz deadline: August 1, 2013 (Completed)


JEH Quiz #6 Answers
May 2013


1. c
2. d
3. a
4. c
5. b
6. b
7. b
8. c
9. d
10. a
11. d
12. a



1.


The most common source of lead exposure among the general public in the U.S. is

a.

industrial pollution.

b.

from naturally occurring sources.

c.

lead-based paint.

d.

lead-contaminated food items.


2.


The study in this article utilized the following survey methods to collect data:

a.

A mailed written survey to contractors.

b.

A mailed written survey to local residents.

c.

Direct observation of contractors conducting work on residential properties.

d.

All of the above.

e.

Both a and b.


3.


According to a survey published by the Department of Housing and Urban Development (HUD), __ of housing built between 1960 and 1977 contains lead-based paint.

a.

24%

b.

48%

c.

69%

d.

87%


4.


According to the HUD survey, which two regions of the U.S. have a greater prevalence of lead-paint hazards?

a.

The Northeast and South.

b.

The West and South.

c.

The Northeast and Midwest.

d.

The Midwest and West.


5.


The study in this article aimed to understand the awareness, attitudes, and beliefs about lead hazards among residential contractors and local government regulators.

a.

True.

b.

False.


6.


A total of __ contractor companies in the study area were randomly selected to receive a survey.

a.

250

b.

500

c.

750

d.

863


7.


The National Institute for Occupational Health and Safety has ranked construction work as the __ most common job classification with workers having elevated blood lead levels.

a.

second

b.

third

c.

fourth

d.

fifth


8.


In New Jersey, significant blood lead levels in the construction and renovation trade workers have increased __ since 2001.

a.

8%

b.

10%

c.

12%

d.

25%


9.


The survey response rate for contractors and local residents was __ and __, respectively.

a.

2%; 10%

b.

2%; 5%

c.

10%; 5%

d.

5%; 10%


10.


The most common task/work practice observed during site visits was

a.

the application of fresh new layers of paint.

b.

dry scraping and manual sanding.

c.

power sanding.

d.

all of the above.


11.


The most observed poor hygiene habit observed during site visits was

a.

washing work clothes at home.

b.

not washing hands before eating, drinking, or smoking.

c.

using a Shop-Vac without the appropriate filter.

d.

wearing work shoes home.


12.


The difference between the survey results and the field observations may suggest that contractor perception of risk does not match the reality of risk.

a.

True.

b.

False.

 



Home | Journal of Environmental Health | Research & Development Programs
Bookstore | Credentials | Continuing Education | Online Education
Position Papers | Job Center | Conferences | Events | Affiliated Organizations | EH Links


National Environmental Health Association, 720 S. Colorado Blvd., Suite 1000-N, Denver, CO 80246-1926
Phone: 303.756.9090, Fax: 303.691.9490, Email: staff@neha.org
Copyright NEHA 2000-2013 | Terms of Use | Privacy Policy