Become a Member of NEHA Today!

Custom Search

 
 

HOME > Continuing Education > Quiz #6

JEH Quiz #6 (May 2014)

Featured Article:
"The Distribution and Public Health Consequences of Releases of Chemicals Intended for Pool Use in 17 States, 2001–2009"

 


Available to NEHA members only, the JEH Quiz, offered six times per calendar year through the Journal of Environmental Health, is a convenient tool for self-assessment and an easily accessible means to accumulate continuing-education (CE) credits toward maintaining your NEHA credentials.

It's a simple process...

  1. Read the featured article in the Journal.

  2. Select the correct answer to each JEH Quiz question and click on the Submit button at the bottom of the page.

  3. One CE credit will be applied to your account with an effective date of May 1, 2014 (first day of issue).

Quiz deadline: August 1, 2014 (Completed)
 


Answers to Quiz #6
May 2014

1. b
2. a
3. d
4. c
5. a
6. b
7. c
8. d
9. d
10. c
11. a
12. c
 



1.


The study analyzed data from both the Hazardous Substances Emergency Events Surveillance (HSEES) system and the National Electronic Injury Surveillance System (NEISS).

a.

True

b.

False


2.


Pool chemical incidents made up __ of all HSEES incidents reported in 2001–2009.

a.

0.6%

b.

3.6%

c.

6.7%

d.

9.3%


3.


The most commonly reported contributing factor to acute pool chemical incidents was

a.

bad weather.

b.

equipment failure.

c.

intentional or illegal action.

d.

human error.


4.


The most frequent secondary contributing factor to acute pool chemical incidents was

a.

fire.

b.

illegal or improper dumping.

c.

improper mixing.

d.

improper filling, loading, or packing.


5.


__ and __ were the two demographic groups most affected by pool chemical incidents.

a.

The general public; employees

b.

The general public; students

c.

Students; employees.

d.

Responders; the general public


6.


The study’s data show that a higher proportion of injured persons were __ compared to NEISS data.

a.

under 10 years old

b.

under 18 years old

c.

over 18 years old and under 60 years old

d.

over 60 years old


7.


The __ sector had the second highest percentage of pool chemical incident events and the highest percentage of injured persons.

a.

accommodation and food services

b.

private residence

c.

art, entertainment, and recreation

d.

retail trade


8.


Of the 400 pool chemical incident events that occurred in 2001–2009, __ happened at private residences.

a.

7.3%

b.

9.8%

c.

21.8%

d.

38.8%


9.


Limitations in using the HSEES data for this study include the following:

a.

Not all pool chemical incidents are reported to the HSEES system.

b.

Misidentification of some chemicals during data entry might have occurred.

c.

The HSEES system was not designed to specifically track pool chemical incidents.

d.

All of the above.


10.


__ and __ were the most frequently reported injuries/symptoms occurring in pool chemical incidents.

a.

Eye irritation; skin irritation

b.

Eye irritation; gastrointestinal problems

c.

Respiratory irritation; eye irritation

d.

Respiratory irritation; skin irritation


11.


Of the 428 pool chemicals released in the 400 pool chemical incidents, __ were chlorine or chlorine-based disinfectants.

a.

61%

b.

46%

c.

15%

d.

13%


12.


This study shows that about __ of pool chemical incidents resulted in injured persons.

a.

40%

b.

50%

c.

60%

d.

70%

 


 


Home | Journal of Environmental Health | Research & Development Programs
Bookstore | Credentials | Continuing Education | Online Education
Position Papers | Job Center | Conferences | Events | Affiliated Organizations | EH Links


National Environmental Health Association, 720 S. Colorado Blvd., Suite 1000-N, Denver, CO 80246-1926
Phone: 303.756.9090, Fax: 303.691.9490, Email: staff@neha.org
Copyright NEHA 2000-2014 | Terms of Use | Privacy Policy